Over

Wij zijn Dordt Inclusief. Trotse-, en vooral toevallige burgers die op een dag (11 juni 2020) bedachten om middels een burgerinitiatief de gemeenteraad van Dordrecht te vragen of het traditionele uiterlijk van zwarte piet alsjeblieft anders kan. We vroegen Dordrecht een standpunt in te nemen: Wat gaat Dordt doen met zwarte piet?

Er zijn mensen die al tijden dit verhaal proberen te vertellen: mensen die meer recht hebben om gehoord te worden en bovendien meer kennis van zaken hebben dan wij. Het is op geen enkele manier de bedoeling hen voor de voeten te lopen. Wij zijn zelf alleen dol op trage, bureaucratische aanvragen en besloten de handen ineen te slaan.

Onze anonimiteit kent twee redenenen:

1. We zijn – niet onterecht – bang voor haat aan ons adres, gezien het negatieve sentiment dat dit thema kan losmaken.
2. We willen nadrukkelijk communiceren over de inhoud; de identiteit van het individu leidt al jaren de aandacht af van de gestelde vraag.

Weet je wel wie we zijn? Dan verwachten we uiterste discretie, zoals ook wij met de ingediende informatie omgaan.

Op naar een inclusief feest in ons heerlijke Dordrecht! 🙂

 

Bericht aan de pers:

Beste pers,

Hierbij een verzoek: Tot op heden is bij publicaties over Dordt Inclusief beeldmateriaal in de vorm van een foto van actiegroep KOZP. Wij willen graag benadrukken niet verbonden te zijn met deze landelijke actiegroep. Dordt Inclusief bestaat uit een groep Dordtse burgers, die zich louter lokaal inzetten voor een verandering van zwarte piet in traditionele vorm.

Omdat wij wellicht een ander pad bewandelen en ook niet krediet verdienen voor het harde werk van KOZP, vragen wij de pers ander beeld te gebruiken.

Hierbij twee gratis, rechtenvrije beelden die passen bij onze missie en gewoon te gebruiken zijn door uw redactie. Bij voorbaat dank!

Foto-optie 1: https://unsplash.com/photos/yH18lOSaZVQ
Foto-optie 2: https://unsplash.com/photos/lbLgFFlADrY

Wilt u toch liever beeld van sinterklaas en zijn pieten plaatsen, plaats dan vooral beeld met roetveegpieten uit respect naar de mensen die zich gekwetst voelen door zwarte piet..

Hartelijke groet, Dordt Inclusief